Ristorante & Pizzeria sul Lago di Como     |     +39 031 400136     |     info@ilfilodolio.it

A Traditional Pizza

A salutary and flavorful pizza

OUR PIZZA

Our Pizza is made fresh: light and tasty!

We give particular attention to our pizza. Our dough is made fresh daily following the Italian tradition of a slow fermentation process and using only quality ingredients. This results in a flavorful, salutary, and delicious pizza!
We give a special significance to our pizza and we care to make it well. For us is a symbol of union and friendship; the spokesperson of all Italian traditions.

Attribuiamo alla pizza un valore speciale, perché significa condivisione, è portavoce della nostra terra e incarna al meglio le nostre tradizioni, per questo ci teniamo a farla bene.

Incredibile pensare come pochi ingredienti di prima qualitàpossano dar vita ad un impasto unico che a sua volta offre infinite combinazioni di cottura, di farcitura e di forma.

Noi pensiamo continuamente a creare nuove pizze, a voi non resta che provarle!

LIGHT PIZZA

Our pizza is flavorful but also light

We use a slow-rising dough.
We allow the dough to rise for 3 days using only various selected local flours.
The long fermentation gives the dough a unique texture, crispy and soft in all the right places.

Ingredienti genuini pane lievitazione naturale Ristorante sul Lago di Como Il Filo d'Olio

INGREDIENTS

Ingredients of the best quality

It is incredible to think of just how a few ingredients of the best quality can give life to a unique mixture that allows an almost infinite combinations of style, cooking, toppings, and shapes.
We continuously imagine new styles for our pizzas, it is up to you to try them all!

GLI INGREDIENTI

Scegliamo ed utilizziamo ingredienti di prima qualità

Utilizziamo ingredienti di prima qualità: non usiamo salse già pronte ma i pomodori San Marzano che schiacciamo e condiamo con olio, sale e basilico.
La mozzarella di Bufala è campana DOC.
La farina migliore non ce la consegnano… andiamo a prenderla noi da un produttore locale.

Pizza leggera con ingredienti genuini Ristorante Pizzeria Lago di Como Il Filo d'Olio

OLIVE OIL

The best italian olive oil

We only utilize the best italian olive oil in all our cooking and 'crudo' menu items.
The olive oil, the fundamental ingredient of the Mediterrean diet, is the Extra Vergin DOP of the Cilento area in the Campania region in Italy. We utilize this olive oil to guarantee the best quality and taste at the heart of all our dishes preserving the original Italian tradition.

il-filo-dolio-04

MENU

The menu explores and uses regional recipes and produces to give the typical, genuine, traditional Italian taste to every plate.

CONSULTA IL MENU

Tante pizze e non solo

Nel Menu del Ristorante Pizzeria Il Filo d'Olio ci sono pizze per tutti i gusti e alcuni piatti tipici.
Ti ricordiamo che la pizza la facciamo solo la sera, la domenica anche a pranzo.

Pizza leggera e piatti di mare @ Ristorante Pizzeria sul Lago di Como Il Filo d'Olio
YOUR EVENTS ON LAKE COMO
YOUR EVENTS ON LAKE COMO

Consult the staff at Il Filo d'Olio Restaurant to celebrate here your special occasion.

BOOK NOW
BOOK NOW

Come try our stylish pizza while spending a wonderful evening on Lake Como!